Voorbeeldteksten

Hieronder vind je stukken tekst die ik voor mijn klanten heb geschreven

Tekstschrijver van teksten op taalniveau B1

Als tekstschrijver schrijf ik voor organisaties die op taalniveau B1 willen communiceren. Hieronder vind je een voorbeeld. De opdrachtgever, een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg, wilde cliënten, naasten en personeel informeren over de diverse activiteiten binnen hun organisatie.

Wist je dat er steenmarters, vossen en nertsen in ons bos lopen? Ons terrein is erg geschikt voor hen. Vrij uniek: er lopen zelfs twee paartjes vossen. Dat willen we koesteren. Als wij het milieu op De Grote Beek veranderen, dan is dat goed voor mens en dier.

Met deze projecten willen we ook mentale gezondheid bevorderen. Buiten zijn, bewegen en buiten behandelen. Door water wordt dat aantrekkelijker. We weten dat mensen in de buitenomgeving eerder herstellen.

Copywriter van social media posts

Als copywriter schrijf ik ook social media posts. Deze for-profit organisatie was niet goed zichtbaar binnen hun markt, waardoor ze veel kansen en dus profit misliepen. Voor hen heb ik een branding en profileringsplan voor hen geschreven. Een onderdeel van dit plan was een interviewreeks, over de medewerkers. Over hun passie, hun drive. Deze reeks heb ik ook geschreven. Hieronder vind je 2 alinea’s uit zo’n post.

Dat vind ik ook heel belangrijk voor de meisjes die nu een keuze moeten maken. Je kunt meer dan je denkt. Iedere keuze is de juiste. Want iedere keuze brengt je ergens, en brengt je op een pad. Ook als je iets probeert en dan denkt: dit was het toch niet. Dan was het nog steeds de juiste keuze. Want je hebt weer iets geprobeerd. Je bent niet voor de veiligheid gegaan.

Dat doen we ook in de wetenschap. Keuzes maken, stappen zetten, dingen proberen. Van iedere stap weer iets leren.

Schrijver van interviews voor magazines

Voor een Nijmeegs magazine heb ik interviews afgenomen en teksten geschreven over vrouwen die de evenementenindustrie werken. De teksten moesten persoonlijk en toegankelijk zijn. Hieronder staan 2 alinea’s uit een van deze interviews.

Voor wie het nog niet wist; Loes en Renée zijn een tweeling en in ieder interview wordt wel naar de verschillen tussen de zussen gevraagd. Zelf hebben ze het liever over hun overeenkomsten. “Als we het over onze verschillen hebben, dan wordt het snel een karikatuur. En dat klopt niet. We lijken erg op elkaar, onze verschillen zijn niet meer dan nuances. Als we daar dan over gaan hebben, dan vergroten we die uit. Dan is Loes bijvoorbeeld de flierefluiter en ik degene met de managerrol,” zegt Renée. “En dat klopt allebei niet.”

Loes: “Bovendien: het ligt ook niet vast. Omdat we ons ten opzichte van elkaar verhouden. Als het met mij tijdens een bepaalde periode niet goed gaat, dan moet Renée de rots in de branding zijn. Maar als het met haar niet goed gaat, dan moet ik juist weer de rots in de branding zijn. Als we allebei bij de pakken neer gaan zitten, dan komen we nergens. Dat is dus geen optie. Tweelingvragen zijn gewoon heel moeilijk. Dit is namelijk onze realiteit. Dit is wie wij zijn.”

Webteksten schrijven voor organisaties

Voor een startend leer- en werkbedrijf heb ik webteksten geschreven. Deze teksten moesten aantrekkelijk zijn voor klanten, maar ook voor toekomstige medewerkers. Zakelijk en professioneel, maar zeker ook persoonlijk en toegankelijk.

Wilgo Dors kijkt met een brede blik naar zijn kandidaten. Natuurlijk, de juiste opleiding, ervaring, kennis, het is allemaal belangrijk. Maar er is meer. Dors Werk & Leertrajecten kijkt ook naar de persoon. Wie is deze kandidaat? Waarom wil hij of zij in de elektrotechniek werken? Kan de kandidaat mee in de huidige ontwikkelingen? Waar de kandidaat nu staat, is niet zo belangrijk. Waar deze naartoe wil en kan, wel.

Een perfecte match tussen een vacature en een kandidaat komt niet vaak voor. Daarom werft Dors Werk & Leertrajecten niet alleen elektrotechnici, maar leidt hen ook op, neemt hen in dienst en detacheert hen. Dors ontzorgt met maatwerk. Op het gebied van opleiden, begeleiden, coachen en detacheren.

Storytelling voor non-profits

Voor een non-profit organisatie heb ik een reeks interviews bewerkt. Ik heb storytelling bij deze teksten ingezet, zodat de verhalen veel krachtiger werden. En ik heb de teksten geredigeerd. Hieronder vind je een voorbeeld van een van de teksten.

Ecaterina is like an overflowing well of kindness and generosity. She is considerate, caring and respectful towards everyone she meets. Listening to her is like resting your weary body near an oasis. You just don’t want to leave. Ecaterina is a source of wisdom and good advice. She comforts and supports everyone. If you ask her for advice, she will most certainly be able to give it to you. She is always kind, gentle and generous, to every person she meets. Her care and her candour challenge you to have a good look in the mirror and to change your attitude, your thoughts and ideas, maybe even your whole life.

‘When I see someone in need, I will talk to them and provide whatever they need. There will always be people with more problems than I have. And I will always help. There’s always something in my house that I can’t help them with, like some bread, for instance. 

Meer weten?

Boek dan een strategiegesprek. Vul de informatie op mijn contactpagina in of mail mij op mirjam@mirjamvanelst.com.