Stadsfotografie & de schoonheid van imperfectie

Wie met mij reist, is niet altijd te benijden. Ik ben best gezellig hoor, ik moet alleen wel echt op tijd eten. Anders word ik heel vervelend. Nou ja, als ik honger, pardon trek, krijg, dan word ik ook moe. En dan word ik zoals ze in Amerika zeggen, hangry. Maar daar wilde ik niet over hebben. Ik wilde het over fotografie hebben. En dan vooral stadsfotografie.

An acquired taste

Want ik vind veel mooi en dat moet dan op de foto. Allemaal. Alles. Vooral details waar een ander aan voorbij loopt. Omdat het hen niet opvalt of niet conventioneel mooi is. Een typisch Amsterdamse opgang bijvoorbeeld, met van die tegeltjes. Stokrozen, prachtig. Die vindt iedereen wel mooi. Maar ik word ook blij van dat stoere onkruid wat lekker ergens groeit waar de mensch het niet wil hebben. Stadskatten. Of waslijntjes! Vooral Italiaanse waslijntjes. Geweldig!

The beauty of imperfection Italy Holiday Photography

Lampjemoment

Soms heb ik een Aha-Erlebnis, zoals wanneer je een glas wijn voor een mooie plek houdt. Als je dat goed doet (en dat is niet moeilijk hoor), dan zie je het uitzicht in de wijn! Op z’n kop. Hoe tof is dat? Graffiti vind ik ook fantastisch. Of een tekst die onbedoeld (denk ik dan toch) grappig is. Ach, er is zoveel mooi.

Om de hoek

En dat kun je gewoon om de hoek vinden. Sinds een tijdje ben ik lid van een Facebookgroep waar lokale amateurfotografen hun foto’s plaatsen. En dat is leuk! Ik woon al ruim 15 jaar in Grave, maar er komen regelmatig foto’s voorbij waarvan ik geen idee heb waar ze gemaakt zijn. Gelukkig ben ik niet de enige, ik sprak iemand die zo’n 50 jaar geleden hier geboren en getogen is en die hetzelfde had.

Bijzonder

Dankzij deze groep ontdekte ik een heel bos, een echt Landgoed en een nieuw natuurgebied. Nieuw voor mij dan en slechts op zo’n 5 autominuten afstand. Bijzonder, toch? Ook zo leuk, afgelopen week werd er in het stadje een fototentoonstelling geopend. Met foto’s uit Grave door inwoners van Grave.  Mooie foto’s, bijzondere foto’s, leuke mensen. Spontane verbinding. Ik deed ook mee natuurlijk. Altijd leuk, tenslotte. Dit is mijn bijdrage:

Mirjam van Elst Stadsfotografie Grave Katten

En waar hing mijn foto? Precies, bij een huis waar 2 katten wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *