Spontane aankopen en toch weer een challenge

Ik had het er al eerder over, ik ging niks nieuws meer kopen. Niet dat ik een megagrote challenge voor mezelf wilde opzetten, maar gewoon, als ik iets wilde hebben, eerst naar een tweedehands alternatief kijken. Want waarom iets nieuws kopen als het misschien een dorp verderop ongebruikt in de kast ligt? En hey, meestal scheelt het ook wel wat knaken. Ook prettig.

I love Marktplaats

En dat ging best wel goed. Sterker nog, de pakketjes stroomden het huis binnen. Ik kocht korte broeken, topjes, een heel cool Adidasvest, een jumpsuit, boeken… Gelukkig verkocht ik ook een en ander, want dat geld besparen, dat ging zo natuurlijk niet helemaal lukken. 😉

En toen liep het allemaal een beetje anders dan ik verwacht had. Het begon met mijn geweldige vegan Birckenstocks. Kwijt. Ik wist zeker dat ze niet weg waren, maar ik kon ze niet vinden en het was hartstikke mooi weer. Dus ik wilde slippers. Klink ik enigszins verslaafd? Ja, mij was het ook al opgevallen. Op Marktplaats stonden alleen te grote of te kleine slippers of zo gebruikt dat de poezelige voetjes van de vorige gebruiker erin gestempeld leken. Dat ging me iets te ver.

Vegan yellow sandals pug Scapino

I love Scapino

Wat bleek? Scapino heeft tegenwoordig ook een lijn met veganistische schoenen, Love our Planet! En voor de verandering zijn ze niet lelijk! Want vaak zijn verantwoord geproduceerd schoenen niet mooi. Vind ik dan. En ik wil de wereld graag redden, maar dan wel op leuke schoenen. En dit zijn ze! Ik ben er blij mee. Natuurlijk vond ik mijn vegan slippers van Birckenstock terug. Maar opeens zaten ze niet lekker meer. Echt waar. 🙂 En ik vond het wel heel tof om dit superinitiatief van Scapino te steunen. Kom maar door met meer, hoor!

Artist’s Date

Ik was laatst even in Elst, het dorp waar ik mijn achternaam aan te danken heb. Om een geweldige Marktplaatsaankoop op te halen, maar dat terzijde. 😉 Ik was er wel eens geweest, maar nooit echt lang. Dus ik dacht, leuk, dan ga ik eens een Artist’s Date doen, in de plaats waar de familie vandaan komt! Quality time met mezelf. Dat viel helaas een beetje tegen.

Mirjam van Elst Kaarten snailmail PostNL

Want Elst is saai. Er is niet veel te beleven. Geen leuke schattige achterafstraatjes, niks een beetje verlopen huisjes, het was allemaal keurig aangeharkt. Het was goed te zien aan het assortiment kaarten. Ook saai! Maar goed, ik vond het toch lollig om een paar penvriendinnen te laten weten dat ik in Elst was geweest, dus kocht ik een paar kaarten. Nieuw! 🙂

Eindelijk slapen

En ik kocht een slaapmasker! Hartstikke fijn hoor, die lange dagen, maar echt tof vind ik het niet om om 5 uur al wakker te worden door het licht dat door mijn rolluik schijnt. Nu moet dat rolluik natuurlijk gewoon gefixt worden, maar dat blijkt iets lastiger dan verwacht. Dus ik kocht het Manta Sleep Mask, een gepatenteerd slaapmasker van ultieme kwaliteit. Revolutionair! Niet goedkoop, maar een goede nachtrust mag wel wat kosten, toch?

Manta Sleeping Mask slaapmasker

Dit is ‘m! Inmiddels ga ik al een week met dit ding naar bed en ik moet zeggen, ik ben blij. Ik slaap echt een stuk beter en vaster. Het masker laat wel wat licht door, maar wel een grote pre, mijn ogen / oogwimpers komen niet de hele tijd tegen het masker aan en dat is heel erg prettig. Dat komt door de uitsparingen, daar is duidelijk over nagedacht. Ik voel ‘m natuurlijk wel op mijn hoofd zitten en daar ben ik nog niet aan gewend. Ik merk dat ik ‘m ‘s nachts soms afzet. Maar… tot nu toe zijn mijn nachten aanzienlijk beter dan ze waren, dus het masker blijft!

Toch weer een challenge

En toen kwam ik op Instagram de #SlowFashionSeason2020 challenge tegen. Van 21 juni tot 21 september geen nieuwe kleding kopen. Tenzij het om een klein bewust modemerk gaat, dit in verband met de coronacrisis die zoveel kleine ondernemers problemen bezorgd. Bewuste keuzes maken. Waarom deze challenge? De mode-industrie is verantwoordelijk voor enorme hoeveelheden CO2 uitstoot en waterverbruik. Ook zorgt het verven van textiel voor grote milieuschade en de arbeidsomstandigheden zijn ook niet bepaald okay.

Niets nieuws kopen zou me redelijk makkelijk af moeten gaan, maar het is altijd fijn om een stok achter de deur te hebben. Omdat ik de afgelopen tijd best wel wat gekocht heb en dat best wel weer wat minder mag, doe ik mee. Meer weten? Meedoen? Ga naar @slowfashionseason op Instagram voor meer informatie.

Wat het weer mensen, tot snel! X

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *