Recensie – Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven – Catelijne Elzes

Oeps. Had ik zomaar de flaptekst niet goed gelezen toen ik dit boek uitzocht om te recenseren. Ik dacht namelijk dat het ging over leuke dingen om te doen, om micro- of macro-avonturen beleven. Dat zou natuurlijk perfect bij mijn project hebben gepast, om iedere dag iets nieuws te doen. Maar nee. Zin in het leven is dus de zin van het leven. Zingeving, daar gaat het om. Gelukkig is dat ook een onderwerp in mijn leven, dus heel erg vond ik mijn misvatting niet.

Wat is de zin van het leven?

Daar was Catelijne Elzes benieuwd naar en in ‘Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven’ gaat ze op zoek naar antwoorden. Nu niet denken dat dit een superzwaar, diepfilosofisch boek is. Nope. Elzes schrijft onder meer voor Flow en dat kun je goed merken aan haar schrijfstijl. Zingeving kan best zware kost zijn, maar Elzes’ benadering is luchtig. Prettig.

Hoe pak je dat aan, zingeving?

In ‘Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven’ laat Elzes veel experts aan het woord. Zij vertellen hoe zij zingeving zien en wat je kunt doen om meer zin aan jouw leven te geven. Ik schrijf hier heel bewust ‘kunt’, want de experts zijn heel duidelijk: iedereen benadert zingeving op hun eigen, unieke manier. En dat is prima, zo hoort het. Wat bij mij past, past immers niet bij jou. Of misschien wel, maar je snapt wat ik bedoel.

Zingeving werkt pas als het vanuit jezelf komt. Als het vanuit jouw hart en ziel komt. En niet als het je opgelegd wordt of als je denkt dat iets zo hoort.

Ervaringsexperts aan het woord

Deze ervaringsexperts vertellen over hun leven, hun behoefte aan zingeving en de projecten die zij opgezet hebben. En die zijn beslist inspirerend! Zo heb ik al meegedaan aan het project van Jacky van de Goor, Life in one question. Even in het kort: stel dat je maar een herinnering mocht houden. Welke herinnering zou dat zijn? Mooie doordenker, toch? Jacky verzamelt deze herinneringen op een website, die van mij heb ik dus ook toegevoegd.

En wat vind ik van het boek?

Ik ben er blij mee! Het is prettig geschreven en beslist verhelderend. Inspirerend en mooi vormgegeven. Heel erg geschikt als cadeau, perfect voor op de coffee table. Fijn om in een keer doorheen te blazen, maar ook heel prettig om beetje bij beetje tot je te nemen. Goedgekeurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *