Portfolio

Mijn naam is Mirjam van Elst en ik ben een ‘conscious content creator’. Ik weet hoe je jezelf beter op de digitale kaart kunt zetten. En daar help ik jou graag mee. Ik leid jouw communicatieproject. Ik schrijf jouw teksten of ik help jou om ze zelf te schrijven. Zeg het maar.

Met wie werk ik? Betrokken, gedreven organisaties. Want dat ben ik zelf ook. Hieronder vind je voorbeelden van mijn werk.

Ben jij ook zo’n organisatie? Tof! En wil je dat ik jou help met jouw verhaal? Neem dan contact met me op. Dat kan op de contactpagina en op mirjam@mirjamvanelst.com.

Voorbeeldteksten van mijn hand

Hier vind je stukken tekst die ik voor mijn klanten heb geschreven. Klik op de button om de teksten te lezen.

Brandingstrategie Aspen API

Bij Aspen API, producent van werkzame stoffen in medicijnen, hield ik me bezig met de brandingstrategie. Aspen API heeft grote en groene ambities en daar heb ik hen bij geholpen. Dat deed ik onder meer met het marketing communicatieplan en het social media plan dat ik voor hen schreef. Op deze manier heb ik Aspen API’s brand awareness vergroot.

Duurzame communicatie bij Dorcas

For those in need – Non-profitorganisatie Dorcas investeert in duurzame verandering. Met mijn werk aan hun trainingsmaterialen heb ik hieraan bijgedragen. Ik zorgde voor een verbeteringsslag op het gebied van structuur, toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en pedagogiek. Dat deed ik met kennis van het piramideschrijven, gecombineerd met mijn ervaring met creatief schrijven. Ook gaf ik mijn training ‘Aantrekkelijk en Toegankelijk Schrijven’, waarin ik uitlegde hoe je met een goed plan de beste teksten schrijft.

Nieuwskrant Planetree – GGzE

Voor GGzE verzorgde ik de nieuwskrant Planetree. De krant kwam ieder kwartaal uit en was voor cliënten, naasten en medewerkers van GGzE. Ik coördineerde het hele proces, verzorgde de interviews, schreef teksten en redigeerde bestaand materiaal. De rode draad van deze opdracht: duurzame en groene geestelijke gezondheidszorg. Een opdracht naar mijn hart!

Klik op de button en je ziet een exemplaar van de krant.

Interviews BEP Magazine

Voor de eerste editie van BEP Magazine, een glossy over Nijmeegse vrouwen, interviewde ik Angela Verkuijlen en Ellis Moesker. Het werden mooie interviews over duurzaamheid, innovatie en de donkere kant van Nijmegen.

Voor BEP 2 interviewde ik Clean Pete. Deze keer hoorde ik alles over een avontuurlijk leven in de stad Nijmegen, op het podium en hoe het is om een tweeling te zijn. Maar het is geen tweelingeninterview geworden. 😉

Heel leuk, eind dit jaar komt BEP 3, met weer een bijdrage van mijn hand!

Onder de button vind je het interview met Clean Pete.

Website Dors Werk & Leertrajecten

Voor de website van Dors Werk & Leertrajecten schreef ik de teksten, adviseerde ik over de opzet van de website en begeleidde ik de creatie van promotiemateriaal. Als je op de button klikt, zie je het resultaat: een mooie cross-over tussen alpha en bèta.

Schrijfproject Dorcas – Portraits of Power

Voor Dorcas verzorgde ik de interviewreeks ‘Portraits of Power’. Met deze reeks zet Dorcas oudere vrouwen uit het Midden-Oosten en Oost-Europa in het spotlight. De vrouwen vertellen over hun leven, hun wensen voor de toekomst en wat zij krachtige vrouwen vinden. Ik zorgde dat de verhalen nog beter en krachtiger naar voren kwamen. Bekijk de interviews door op de knop meer weten te drukken.

Engelstalig artikel Synergy between biopharma and academia

Voor Pivot Park in Oss schreef ik het Engelstalige artikel ‘Synergy between biopharma and academia’, over de samenwerkingen tussen farmabedrijven, universiteiten en hoe Pivot Park hieraan bijdraagt. Klik op de button voor het artikel.

Interview Vegan tattoo artist

Voor de Nederlandse Vereniging voor Veganisme interviewde ik de veganistische tattoo artist Xadia, eigenaresse van tattoo studio ‘Tabula Rasa’ uit Nijmegen. Je vindt het interview door op de button te klikken.

Recensies Ogma

Voor diverse uitgeverijen schrijf ik recensies. De boeken zijn meestal non-fictie en gaan vaak over duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Want daar houd ik me zelf ook mee bezig. Maar een goede roman kan ik ook waarderen! Mijn recensies zijn op mijn blog feed te vinden en op de site van Ogma. Die site bereik je door op de button te klikken.

Artikel Klimaatgesprekken

Begin 2021 deed ik mee aan de reeks workshops ‘De Klimaatgesprekken’. Hierin ga je aan de slag met je eigen gedrag en je eigen CO2-uitstoot. Daarna ga je hierover in gesprek met de andere deelnemers. Voor de website van De Klimaatgesprekken schreef ik een impressie. Klik op de button en je gaat naar het item.

Libelle – rubriek ‘Dit doe ik’

Voor het grootste en oudste damesweekblad van Nederland, Libelle, schreef ik een item over de manieren waarop ik laat zien dat veganistisch eten heel erg lekker en makkelijk kan zijn.

Gastblog Alice goes Wild

Voor ‘Alice goes Wild’, een platform voor een avontuurlijker leven, schreef ik een blog over mijn project van eerste keren. Ik doe namelijk iedere dag iets nieuws. Dat kan iets kleins zijn, maar soms is het ook iets groots. Zoals de wisenten die ik onlangs op mijn pad vond. Een prachtige belevenis! Meer lezen? Klik op de button en je komt bij het artikel uit.