Plannen / voornemens ofzo voor 2020

20191207_151902

En, hebben jullie nog plannen voor het nieuwe jaar dat inmiddels al niet meer zo heel erg nieuw is? Aan een kant vind ik het altijd wat geneuzel, dat nieuwe jaar en al die dingen die opeens anders en beter moeten. Van de andere kant, er is niets mis met reflectie. Wat gaat er goed? Wat wil ik anders?

Dus vooruit, toch maar wat dingen die ik dit jaar wil doen.

  •  Een boek schrijven! Dat roep ik al jaaaaaren, maar dit jaar komt het er echt van. Heb ik besloten.
  •  Lezen. Heel verrassend. Not.
  •  Tekenen.
  • Mediteren.
  • Nieuwe dingen doen.

Dat boek

Daar ben ik dus al jaren mee bezig. Door alle emoties van het afgelopen jaar wilde het gewoon niet meer. Ik kon me er niet toe zetten. En dat is niet handig. Na het overlijden van Anne besloot ik dat ik een boek over haar wil schrijven. Want ik wil de wereld laten weten dat je je beste vriend in het asiel kunt vinden. Of in het geval van Josje, op Verhuisdieren.nl. Het liefste wil ik een prentenboek maken, maar… Ik kan niet tekenen. Nu zou ik een illustrator in de arm kunnen nemen, maar ik heb besloten dat ik het anders ga doen. Ik ga leren tekenen.

Lezen

Afgelopen jaar las ik zo’n 150 boeken. Waaronder, dankzij mijn non-fictieproject, veel meer non-fictie dan voorheen. En dat was tof! Daar ga ik dus mee door. Voor het project las ik iedere dag 10 pagina’s non-fictie, dat wil ik blijven doen. Maar hey, als dat een keer niet lukt… So be it. Omdat mijn leven blijkbaar niet compleet is zonder een challenge, heb ik dit jaar besloten iedere maand een klassieker te lezen. Je moet toch iets met je tijd en een overvolle boekenkast tenslotte. Ik ga proberen dit jaar geen boeken te kopen (wie houd ik voor de gek – gaat toch niet lukken), want die kast staat echt wel supervol. Maar ook hier: #eerstewereldproblemen.

Tekenen

Ja, leuk! Tekenen schijnt een soort spier te zijn die je kunt oefenen. Hoe meer je het doet, hoe beter je wordt, zeg maar. Sinds 1 januari heb ik dus iedere dag een tekeningetje gemaakt en vaak zelfs meerdere. Ik ben wel benieuwd wanneer die spier beter wordt… Het is in ieder geval heel leuk om te doen. En ik ga dus een cursus kinderboek illustreren volgen! Ik heb braaf aangegeven dat ik nul komma nul ervaring heb met tekenen, maar dat was geen probleem. Ik heb er heel veel zin in, maar vind het tegelijkertijd ook best wel spannend. Maar ook leuk! En eng! Nou ja, dat.

Mediteren

Tja. Ik zit de laatste tijd dus weer bar veel in mijn hoofd. En dat is niet zo’n fijne plek. Jaren geleden heb ik een mindfulnesscursus gevolgd omdat ik zo enorm veel piekerde. Op weg naar mijn werk zat ik bijvoorbeeld hele gesprekken voor te bereiden. Die natuurlijk niet zo liepen als ik had bedacht. Of ik deed de gesprekken nog eens over. En nog een keer. En nog een keer. Niet fijn. Dus wil ik iedere dag een minuut of 10 (of meer) mediteren. Maar op de een of andere manier is dat toch moeilijk, om daar tijd voor vrij te maken… Stom he?

Nieuwe dingen doen

Ik kreeg ineens het gevoel stil te staan. Me niet meer te ontwikkelen. Zo’n hamster in zo’n radje… Valt op zich allemaal wel mee, hoor, maar het voelde even niet zo lekker. Ik miste de Artist’s Dates, de verwondering van een nieuwe ervaring. Al is het maar iets heel kleins als een keer een nieuw gerecht uitproberen. Want hoe saai is dat, altijd maar hetzelfde rondje lopen?

Nou, dit zijn ze dus, mijn plannen voor 2020. Hebben jullie nog plannen of doelen of wensen? Ik hoor het graag! O ja, ik eet inmiddels ook al 12 dagen veganistisch en ik ben mijn huis aan het opruimen! #goedbezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *