Over een YouTube kanaal, klussen en wandelen. En een interview!

Mirjam van Elst Walking Exercise Flower Science of Well-Being

Hey hallo! Ik ben er weer. Het was eigenlijk mijn bedoeling om iedere zondag hier een bericht de wereld in te sturen. Dat werd wat lastig, dus toen werd het iedere woensdag. Dat was ik tenminste van plan. Maar ja, plannen en de werkelijkheid… Dat komt dus niet altijd overeen. 🙂

Klussen en een gebroken vinger

Vorige week gingen we opeens de benedenverdieping een flinke lik verf geven (men, dat was nodig!) en toen viel mijn moeder en brak daarbij een vinger. Met dat laatste had ik op zich niet zo heel veel van doen. Niet met het vallen en niet met het daaropvolgende ziekenhuisbezoek, want gelukkig ging een zus van mijn moeder mee. Maar het was wel weer een reality check. Mijn moeder is 75 en over het algemeen prima in orde. Maar een ongeluk zit dus in een klein hoekje, hoe cliché het ook klinkt. Kortom, deze week was het opruimen, poetsen, veel mensen morele ondersteuning geven en van alles regelen. En nu eindelijk bloggen!

Links

Eerst maar even wat links die ik met jullie wil delen. Ik stond namelijk in de krant! Een lokale journaliste heeft me geïnterviewd en daar kan ik van alles over vertellen, maar het is natuurlijk veel makkelijker als jullie doorlinken naar haar website. Daar staat het interview namelijk ook: Show, don’t tell. Leuk als je even komt lezen! Vooruit dan, de grote lijn: positiviteit tijdens de coronacrisis. Hoe blijf ik positief in een tijd als deze en hoe inspireer of motiveer ik anderen? Dat dus.

Mijn kennismakingsvideo

En ik heb mijn eigen YouTube kanaal! Dat wilde ik al een tijd en dat kwam er maar niet van. Want hoe doe je dat, een kanaal opzetten? En dan ook nog video’s maken. Eng! Daarom deed ik mee aan een cursus video maken en wat bleek? Ik wist er al heel veel van. Okay, van de techniek niet enorm veel. Maar hoe je je presenteert op zo’n video, wat je zegt en wat je niet zegt, dat wist ik al heel lang. En dat is best tof, om dat bevestigd te krijgen. Echt waar. 🙂 Dus maakte ik een kennismakingsvideo die ik hier nog steeds niet neergezet had. Maar nu wel, dit is ‘m!

Mijn YouTube kanaal

En nu maak ik bijna 😉 iedere week een video over boeken die ik lees. De boeken die ik geweldig vind, de boeken die tegenvielen en de boeken met prachtige covers. Deze week heb ik mijn telefoon maar weer eens leeg zitten gooien want die steeds alweer / nog steeds ramvol met foto’s. Want je hebt dus helemaal geen fancy camera nodig om video’s op te nemen, dat kan gewoon met je telefoon. Moet die wel ruimte hebben, natuurlijk. 🙂 Vandaar dat opruimen. Dit is de link naar mijn kanaal: Mirjam van Elst. Kom je kijken? Vind ik natuurlijk heel fijn! Ook tof als je me wilt volgen. Just saying. 🙂

Exercise

Met mijn cursus aan Yale gaat het trouwens best wel goed. Afgelopen week was de week van ‘Exercise’. En als ik ergens een hekel aan heb… Nou ja, als ik het gedaan heb, vind ik het best lollig. Hardlopen enzo. Maar meestal heb ik Geen Zin. Vooral niet als het regent. Of als het heel warm is. En wat voor weer hadden we de laatste tijd? Precies. Dus ik had me bedacht dat ik het schilderen wel kon zien als sporten. Maar dat voelde toch niet helemaal okay.

Want ik had heus wel druk, maar vooral met afplakken, naar de bouwmarkt voor nog een emmer verf en nog een… En regelen dat er een verwarming afgekoppeld werd en zorgen dat er een mannetje naar de lichtkoepel komt kijken want lekkage en opruimen en zorgen dat ik niet helemaal gek werd van alle spullen die opeens overal lagen. Het gebruikelijke klusgedoe dus. En daar werd ik best wel moe en hartstikke overprikkeld van maar het was allemaal niet fysiek. Dus…

Ben ik dat toch deze week maar gaan doen. Ik heb 1 yogales gevolgd, leuk! Alleen had ik bij het opruimen van de verfspullen een spier verrekt, au! Niet handig. Dus de rest van de week heb ik Josje meegesleept op extra lange wandelingen. Die daar niet heel erg op zat te wachten, geloof ik, maar helaas. 🙂 We zagen prachtige natuurgebieden in Groesbeek, Gassel en Grave. Gewoon zomaar om de hoek. Geweldig! Aankomende week is het de week van meditatie. Eens kijken hoe dat gaat.

Fijne week gewenst allemaal en een fijn weekend en tot snel weer. Hoop ik toch. X

Oh ja! Ook leuk: een van mijn foto’s komt binnenkort in een tentoonstelling in het centrum van Grave te hangen. Waarover snel meer. Groetjes!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *