November Geefmaand

20191126_135337

De Sint zit al weer lang en breed in Spanje, bij de meeste mensen staat de Kerstboom al haar naalden te verliezen en ik wil het nog even over november hebben. De November Geefmaand om precies te zijn. Omdat het zo fijn was.

Wat achtergrond

Zeven jaar geleden ‘deden’ we voor het eerst aan November Geefmaand. Het is gebaseerd op het boek ’29 Geschenken, hoe een maand lang geven je leven kan veranderen’ van Cami Walker. Cami Walker had MS, waardoor ze heel veel pijn had, het ging niet goed met haar relatie en ook haar bedrijf liep niet lekker. Ze kreeg het advies om 29 dagen onvoorwaardelijk te geven, daardoor zou ze zich beslist beter voelen.

Dat klopte, schrijft Cami Walker in haar boek, in die 29 dagen leerde ze om op andere zaken en mensen te focussen dan zichzelf en daardoor had ze veel minder pijn, werd haar relatie met haar man beter en meldden klanten zich spontaan aan. Hartstikke fijn natuurlijk. Ik ben er wat sceptisch over, maar goed, als het voor haar werkt… Best.

November Geefmaand

Goed, die Geefmaand dus. De eerste werd georganiseerd door De Verdubbeldame aan wie ik vraag met mij samen een maand lang iedere dag te geven. Dankzij haar oproep haakten er veel mensen aan, superleuk, en inmiddels is het een jaarlijks terugkerend fenomeen. Nou ja, fenomeentje. Op Facebook hebben we een groep waar we onze activiteiten delen. Gezellig!

Dat geven, dat hoeft dus niet groots en meeslepend te zijn. Of heel veel geld te kosten. Want een geefactie kan prima met gesloten portemonnee. Zo werd er aandacht en tijd besteed aan familieleden en vrienden. Werden er gebruikte postzegels naar een goed doel gestuurd en leverde ik medicijnen en voer bij een ander goed doel in.

De ene daad kostte wat meer moeite dan de andere. Zo tekende ik tientallen petities vanuit mijn luie stoel en maakte ik geld over naar diverse goede doelen waardoor zielige honden en katten het de aankomende winter niet zo koud hebben en geen honger hebben. Hoop ik dan toch.

Mezelf gaf ik ook een cadeau. Een stilteretraite. Heerlijk! Een dag vol meditatie, lezen, wandelen en mijmeren. De volgende keer wil ik weer 2 dagen, want wat is dit fijn. Mijn allerfijnste geefdaad van dit jaar? Dat er weer een klein harig monster op de bank ligt. Heerlijk! Waarover later meer. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *