November geefmaand – hij is er weer!

Ik weet dat veel mensen een hekel hebben aan de maand november. Nat, koud en grijs. Nog geen lichtjes, nog geen feest. Een niksmaand. Laat november nu een van mijn favoriete maanden van het jaar zijn! November is namelijk Geefmaand. Een maand waarin er iedere dag iets gegeven wordt.

Nee, dat zijn geen grote cadeaus. Geen Oprah die auto’s weggeeft en huizen die compleet verbouwd worden ofzo. Maar een lief kaartje, een extra donatie aan een goed doel of iets langer luisteren naar die breedsprakige buurman. Het mag iets extra’s zijn voor iemand in je directe omgeving of voor een onbekende. Wat jij wil.

Er zijn altijd wel acties die ik ieder jaar doe. Zo stuur ik gebruikte postzegels naar een goed doel. Die verzamel ik tot ik een envelop vol heb en dan gaattie op de bus. Het goed doel waar ik ze naartoe stuur is Vereniging Kattenzorg in Den Haag. Zij krijgen daar een zakcentje voor, makkelijke geefactie voor mij.

Ik verzamel ook plastic doppen. Een keer in de zoveel tijd breng ik die naar het verzamelpunt hier in de buurt. Die doppen zijn voor Stichting Hulphond, zij krijgen daar geld voor. Wat ik nog steeds een raar idee vind, plastic verzamelen voor een goed doel, maar vooruit. Anders gooi ik de doppen toch maar in de zak voor het plastic afval.

Natuurlijk wil ik de kleine ondernemers en de horeca steunen, dus ik ben van plan om meer lokaal, biologisch en duurzaam te kopen. Ik wil ook vaker post versturen, want dat schiet er de laatste tijd weer bij in. Terwijl ik het zelf ook heel erg leuk vind om iets fijns op de mat te krijgen. Nee, dit was geen hint. 😉 Ik ga wat vaker zielige diertjes en andere hulpverzoeken delen op Feestboek.

En verder… Ach, we zien wel. Het zijn misschien druppels op een gloeiende plaat, maar hey, hoe meer druppels, hoe beter. Iedere actie is er een. Ik geloof dat we zo met z’n allen bijdragen aan meer positiviteit, aan een wereld die net iets beter of mooier is dan gisteren. Hoop ik dan toch.

Meedoen? Gezellig! We hebben een Facebook groep waar geefacties en ervaringen worden gedeeld. Geen verplichtingen, heb je geen zin om daar te verschijnen, ook helemaal prima natuurlijk. Mocht je toevallig toch in de buurt zijn ;), de groep heet Geefmaand November. Ik ga op Instagram de tag #novembergeefmaand gebruiken. 🙂

Helaas geen foto mensen. WordPress heeft de boel aangepast en nu heb ik geen idee hoe ik een foto moet invoegen. Jammer, want ik had een foto van Josje willen plaatsen. Josje viert namelijk in november haar eerste Gotcha Day bij ons! Met welke geefactie zou ik haar helemaal blij kunnen maken? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *