Muziek voor uit je comfortzone

Op mijn Instagram tijdlijn kwam opeens www.alicegoeswild.nl voorbij, een platform voor avontuurlijke vrouwen. Zou het algoritme gemerkt hebben dat ik allerlei webinars en challenges aan het doen ben? Vast niet, toch? 😉 Maakt niet uit. ‘Alice goes wild’ heeft wel iets weg van de Artist’s Dates van Julia Cameron, maar dan digitaal. Want we kunnen nu even geen musea spontaan binnenwandelen natuurlijk.

Challenge nummer 1!

Je hoeft de challenges natuurlijk niet op nummer te doen, maar ik vond de eerste zo leuk dat ik ‘m meteen wilde uitvoeren. En dat was: Luister naar muziek waar je nog nooit eerder naar hebt geluisterd. En die je waarschijnlijk ook niet zou willen luisteren, zeg maar. Okay… Zin in. Alleen, welke muziek? Want als ik niet wat ik niet ken… Gelukkig heb ik daar een vraagbaak voor. Oftewel, mijn Facebookvrienden! Ik postte deze oproep:

“Welke muziek kun jij mij aanraden? Iets voor uit mijn comfortzone, zeg maar. Let me know!”

Nou, dat duurde niet lang. De suggesties stroomden binnen. Dit zijn ze:

Natuurlijk ken ik Boudewijn de Groot. En Trijntje Oosterhuis. En Chris Isaak. Maar niet hun hele oeuvre, lijkt me zo. Anuour Brahem? Anyone? Johnny Marr? Nog nooit van gehoord. Bij Hozier begon wel een belletje te rinkelen, maar het was maar zachtjes…

Als eerste slingerde ik Eva Cassidy aan op YouTube. En hoewel ik haar zelf niet zo gauw gekozen zou hebben, toch was het fijne muziek. En het leuke van YouTube: als een playlist afgelopen is, dan ga je naar de volgende. En daarna weer naar de volgende. En dat hoeft dan dus helemaal niet meer Eva Cassidy te zijn. uiteindelijk had ik opeens Roberta Flack aan staan. Ook tof!

De vriend die me de Mattheus Passion aanraadde, deelde dezelfde avond de link naar de live-uitvoering van het Concertgebouw Amsterdam. Ook meteen aangezet dus. Niet alles tegelijk he? Roberta was inmiddels uit. Okay, de Mattheus Passion is niet helemaal mijn ding. Ik ben niet zo van de aria’s. Maar wel leuk om een avond iets heel anders dan anders te luisteren! En ondertussen typte ik een blog, las ik een paar hoofdstukken, schreef ik een paar kaarten… Prima avond.

Met dit lijstje vermaak ik voorlopig nog wel even. En ik heb zo’n vermoeden dat hetzelfde geldt voor de andere uitdagingen van Alice goes Wild. Kom maar door, hoor! Iemand nog muzikale suggesties? Laat ze vooral achter, er kan altijd meer bij. En een suggestie van mij? Uit je comfortzone? Rita Hovink natuurlijk! Met de klassieker.

Nog even: de suggesties met een link heb ik inmiddels geluisterd. En wat wil het toeval? Ik vind ze allemaal mooi. Stuk voor stuk. Dus link vooral even door. Echt doen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *