Mirjam on LFL tour

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik zelf (nog) geen minibieb heb. Dat zou ik best willen, bibliothecaresse zijn van mijn eigen Little Free Library. Alleen… Mijn huis en mijn tuin zijn er niet echt geschikt voor. Of ik zou het kastje aan mijn huis moeten vastmaken, waardoor je continu (nou ja… :)) mensen aan je huis hebt. Niet dat ik verwacht dat er grote menigtes op mijn kastje af zouden komen. Maar toch. Of ik zou de minibieb los in de tuin moeten zetten. En dan zou ik ‘m dus iedere avond naar binnen moeten slepen. Nou… Dat ziet deze gewichtheffer ook niet zo zitten.

En dan hebben we hier zo ongeveer om de hoek ook al een LFL staan. Om daar nu mee te ‘concurreren’, dat vind ik ook zo wat. Nee, laat maar. Als ik boeken over heb, gooi ik ze wel in andermans kastjes. Iedereen blij. Toevallig had ik de afgelopen tijd best een hoop boeken over en heb ik ook nog best een paar leuke kastjes gevonden. Zie hier mijn vondsten!

20200301_133647

Deze vind ik echt geweldig! Je kunt het op de foto niet goed zien, maar het is een vrij grote bieb. Hoog, zeg maar. Zoiets. 🙂 Hij hangt bij Emonszaak, op de Van ‘t Santstraat 1 in Nijmegen-Oost. Zo’n leuke buurt! Als je daar toevallig toch in de buurt bent, ga dan ook even naar Tati Nijmegen. Leuk tentje, lekker eten. En het zit om de hoek van deze LFL.

20200223_131234

Af en toe best handig, verkeerd rijden. Zo word je nog eens verrast. Net zoals met dit kastje! Het exacte adres heb ik niet voor je (want ja, weg kwijt), maar het hangt vlakbij Hagemans Verf in Nijmegen. Op de Weurtseweg. Er staan trouwens niet alleen boeken in, maar ook andere dingen. Tof!

20200304_140055

Deze had ik al een paar keer gezien, maar hij staat voor mij wat onhandig, vlakbij een groot kruispunt waar ik wel eens overheen zoef, maar nooit echt hoef te zijn. Toch maar een keer gestopt dus. Wat een knapperd, he? Deze staat op de Muntweg in Nijmegen, nummer 7.

20200303_131515

En toen ging ik Brabant in. Want op de Facebookpagina van Minibieb Langenboom stond dat het kastje weer buiten stond. En het was die dag prachtig weer en ik was nog nooit in Langenboom geweest, laat staan bij de minibieb en op de foto die ze deelde, stonden hele mooie boeken en… Toen zat ik dus in de auto. Wat een mooi kastje, heel netjes bijgehouden en ze zijn sinds kort ook een kinderzwerfboekenstation. Leuk! Deze minibieb staat op de Dorpsstraat. In Langenboom dus. Wat vlakbij Grave ligt, waardoor het echt schandalig was dat ik er nog nooit geweest was en dus echt naar de minibieb moest. Echt.

20200303_132855

Nou ja, en toen was ik toch onderweg… Ik wist dat er in Reek ook een boekenkastje stond en ach, het was nog steeds mooi weer en ik had nog geen zin om boodschappen te doen. Dus hop, op naar Reek. En kijk eens? Hart-stik-ke veel boeken. Staan allemaal te wachten op een nieuwe eigenaar. Een boekenkast ‘to call their own’. Ze staan zelfs 2 rijen dik! En best ‘colour coordinated’ zie ik nu. Zou iemand iets te veel tijd hebben en de boeken op kleur gesorteerd hebben? Zou die persoon al die boeken al uit hebben? Vragen, vragen…

Iemand benieuwd of ik nog iets leuks vond? In al die boekenkasten? Tuurlijk! Dit was mijn buit:

20200306_133108

Goed he? Ik ben er echt heel erg blij mee. ‘Wonder’ en ‘One of us is lying’ heb ik al uit, geweldig! Vooral ‘Wonder’. Ik moest 2 keer huilen, maar oh, zo mooi. ‘One of us is lying’ is een heerlijke snack voor tussendoor, het leest als een trein. Het einde vond ik wat zwakjes, dat was jammer, maar als je iets spannends en toch ongecompliceerds wil lezen: zeker doen. De rest van de maand wil ik alleen boeken van vrouwelijke auteurs lezen. Het is tenslotte ‘Women History Month’ deze maand, een mooi moment dus om hun meer aandacht te geven. Waarvan acte. 🙂

Groetjes! X

2 gedachten over “Mirjam on LFL tour

  1. Pingback: Mijn nieuwste ontdekking - Woorden per kilo

  2. Pingback: Mijn nieuwste ontdekking – Connecting the dots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *