Mirjam in de grote stad

Afgelopen dinsdag was ik in Den Bosch. Ik had een afspraak daar en ik besloot het nuttige met het aangename te combineren. Dus stond ik zomaar op een regenboogzebra! Leuk hoor, eindelijk weer eens een Mirjamdownunder. En dan nog wel zo’n kleurige. Daar had ik wel behoefte aan, wat kleur, want wat regende het die dag! Het leek wel alsof Noah ieder moment met zijn ark voorbij kon komen. Maar gezellig he, al die kleurtjes? Er is wel over deze zebra nagedacht trouwens, de kleurtjes liggen op het voetpad. Zodat niet allerlei enthousiaste Instagrammers de weg zouden blokkeren. Slim!

20200204_114744

Na de regenboog huppelde ik over het terrein van de Verkadefabriek. Wat best nog spooky was, want ik was helemaal alleen. Er stonden wel wat auto’s, maar het had zomaar het einde van de wereld kunnen zijn en little ole me als laatste mens op onze aardbol. Ik voelde me dus niet helemaal op m’n gemak. Wat natuurlijk onzin was want als ik de laatst overgebleven mens was, waar zou ik dan bang voor moeten zijn? Behalve UFO’s natuurlijk en marsmannetjes. Ineens vroeg ik me af of onze huisdieren me op zouden eten? Want ja, geen duimen om blikken voer open te maken enzo. Ja, het is erg gezellig in mijn hoofd. Maar verder gaat het prima met me hoor, echt.

20200204_120244

Onderweg kwam ik deze leukerds nog tegen. Al deze locaties liggen heel dicht bij elkaar, je loopt je beslist geen blaren op je voeten om al deze murals te zien. Prettig. Kermit en zijn maat staan op een muur bij een autoverhuur- of opknapbedrijf of zoiets. Ik verwachtte elk moment door een potige automonteur in m’n kraag gegrepen te worden, dus de foto is niet van superkwaliteit. Ik wilde ooit nog Urbexen, op van die verboden en verlaten plekken fotograferen, maar of ik dat durf? Ik denk dat we het antwoord op die vraag al weten. 😉

20200204_115958

En deze 2 schatjes dan? Even het hoekie om en je bent er. Ik zie nu pas dat ze geen ogen hebben. Toch zijn ze heel expressief. Liefde moet je voelen, zoiets? Zou dat de boodschap zijn? Leuk gegeven voor de tekencursus. Waarover later meer, trouwens!

20200204_115639

Deze vond ik ook wel erg tof. De mural was nog veel groter, maar er stonden allemaal auto’s voor en natuurlijk geen fotogenieke. Toch jammer dat ze daar dan geen rekening mee houden. Omdat ik het toen ook wel een beetje gehad had met de regen ging ik…

20200204_121420

naar de Verkadefabriek. Wat een toffe locatie is dat! Ik had alleen tijd voor een koffie verkeerd en een hoofdstuk van ‘Caging Skies’, het boek waarop de film Jojo Rabbit op gebaseerd is. Wat is dat een geweldige film trouwens! Ik ben benieuwd of ik het boek mooier ga vinden dan de film, maar op dit moment denk ik van niet. Voor degenen die de film nog niet gezien hebben: ga erheen en laat me weten wat je ervan vindt. Dan vertel ik wat ik van het boek vond. 🙂 Was ‘m weer lieve mensen. Tot volgende week!

20200204_124837

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *