Mijn nieuwste ontdekking

Er staat een gele kast op de foto, bovenaan de kast staat in hoofdletters MINIBIEB. De kast heeft een puntdak. Er zitten 2 deuren in de kast met ramen. Daardoorheen kun je veelkleurige boeken zien staan. Op het linker raam staat de tekst: 'Breng een boek. Neem een boek. Veel leesplezier.'

Ik houd wel van een micro-avontuur. Ik hoef niet zo nodig te bungeejumpen, hele hete pepers te eten of in ijskoud water te badderen. Hoewel ik ooit wel eens een workshop heb gedaan bij een Wim Hof adept. Lag ik daar in een badkuip met gesmolten ijsklontjes waar ruim tien voorgangers ook al in gelegen hadden. Jaja, de goede pre-coronadagen. Dat doen we dus niet nog een keer.

Micro-avonturen

Mijn avonturen bevinden zich gewoon om de hoek. Ik word blij van een voortuin vol met kitsch. Nee, dat wil ik niet zelf, lieve mensen, geef me asjeblieft geen tuinkabouter voor mijn verjaardag. Het is meer iets antropologisch, waarom? Wat beweegt iemand om z’n voortuin vol te stouwen met troep en dat dan te showcasen aan ons allen? Ja, ik heb een heel rijk innerlijk leven. 😉

Ik vind het geweldig om iets nieuws te ontdekken. Zoals deze knapperd. Is het geen geweldig kastje? En het is ook nog eens van top tot teen gevuld met prachtige boeken! De eigenaren hebben er echt veel tijd aan besteed. Ik werd er helemaal gelukkig van. Altijd fijn, een nieuwe schat vinden. En niet alleen daarom, maar ook omdat er dus mensen zijn die dit initiatief hebben genomen. Die zoveel tijd en aandacht hebben besteed aan voor een ander.

MiniBibliotheek

Ik ontdekte deze geweldige minibieb niet zomaar, maar dankzij een app. Multifunctioneel, deze app. Je gaat ermee op avontuur. Zomaar in je eigen omgeving, of waar je je ook maar bevindt. En, de app is ook nog eens goed voor je lichaamsbeweging. Nu denk je vast: “Ah, Ommetje, leuk! Maar niet echt nieuw, natuurlijk.” Mis. 🙂 Het is de app MiniBibliotheek.

Met deze app zie je of er minibiebs in je omgeving zijn. En omdat de app aan Google gekoppeld is, krijg je meteen de snelste route te zien. Handig! Zo kwam ik er deze week achter dat deze gele knapperd op slechts 7 minuten wandelen van mijn huis staat. Net naast het park waar Josje en ik bijna iedere ochtend wandelen. Nou ja!

Nieuw

Natuurlijk moesten Josje en ik er meteen naartoe. Want hey, ik houd van minibiebs! Misschien lag er wel een parel op mij te wachten. En Josje moest natuurlijk ook even haar pootjes strekken. Helaas lag er deze keer niets interessants op mij te wachten, maar Josje was wel enorm blij met haar nieuwe wandelroute. Altijd fijn, om nieuwe geuren te ontdekken.

Zijn er nog meer minibiebs in mijn omgeving. Jazeker! Best een hoop. Jammer genoeg niet op loopafstand, dus daar gaat mijn lichaamsbeweging. Maar wel op handige routes. Dus nu heb ik altijd een stapel boeken in de auto liggen, zodat ik altijd ruilmateriaal bij me heb. Handig, toch? Best een fijne manier om bij te dragen aan een beter klimaat!

Meer!

Wil je kijken of er minibiebs ook bij jou in de buurt staan? Download dan de app. Op dit moment is deze alleen nog beschikbaar Android. Maar je kunt natuurlijk ook heel oldskool op de website kijken: www.minibibliotheek.nl.

Ik ging al vaker op minibieb-avontuur. Meekijken? Dat kan hier: Mirjam on LFL tour – Connecting the dots (mirjamvanelst.com)

Wil je meer wandelen? Sigrid van Iersel schreef daar een fijn blog over, hoe je je wandelingen een creatieve oppepper kunt geven. Dit blog vind je door op deze link te klikken: Zeven manieren om je wandelingen een creatieve oppepper te geven – Sigrid Van Iersel | Verhalenmaker Enjoy!

Heb jij nog tips? Over toffe apps, wandelingen of andere micro-avonturen? Laat het vooral weten. Ik houd wel iets nieuws proberen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *