Fijne vegan tentjes in Nijmegen – of in ieder geval tentjes waar je fijne vegan gerechten tot je kunt nemen

Op 1 november was het World Vegan Day. Mooi moment om een aantal fijne tentjes in Nijmegen in het zonnetje te zetten. Tentjes waar ik graag kom, voor de sfeer en het eten. Allebei belangrijk, tenslotte. Je kunt hier als vegan, vegetariër en de rest 😊 heel goed terecht. Dus ben je een keer in de buurt: zeker even aanwaaien. Vind je vast leuk.

De Witwasserij

Geen idee waarom, maar ik vind wasserettes gewoon tof. Misschien is het wel het retro sfeertje, uit van die oude Amerikaanse films. Of het meditatieve, van die was die hele tijd maar ronddraait. Maakt ook niet uit. In ieder geval kan ik mijn hart ophalen bij De Witwasserij, want daar kun je en wassen en eten! Hele prettige combinatie. “Onze kaart is grotendeels vegan, maar ik profileer me niet als een vegan eetcafé”, zegt eigenaresse Rosa van den Groenendaal. “Ik wil dat mensen hier gewoon lekker kunnen eten. Zonder label. En als ze wel vlees willen eten, prima, maar dan horen ze niet tot mijn doelgroep.” Tof!

Kattencafé Balthazar

Ben je gek op eten en katten? Dan is het kattencafé in de Van Welderenstraat echt iets voor jou. Misschien iets minder geschikt voor kleine kinderen. Je mini’s zijn wel welkom, maar bel voor je komst even. Voor de katten is het niet zo prettig als het erg druk is, vandaar. Maar laten we het over belangrijkere dingen hebben: het eten. Dat is fijn! De pumpkin spice latte is een grote favoriet bij ons, altijd fijn om de kleine ondernemer te steunen, btw. In plaats van die hele grote ketens. Maar ook het gebak is erg aangenaam en hey, ze hebben ook een high tea…. Gauw maar weer eens naartoe, dus.

Dabba Dinner

Okay, dit is niet echt een tentje. De heren initiatiefnemers fietsen Nijmegen door met hun dabba’s – dabba wat? De dabba’s zijn heel bekend in Zuid-Azië, het zijn roestvrijstalen verpakkingen waarin voedsel vervoerd wordt. Dabba Dinner in Nijmegen bereidt een menu van 4 gangen, doet dat in een dabba en voor je het weet, heb je een heel lekker vegetarisch of veganistisch menu op je bord. Voor de dabba’s betaal je een borg, logisch. Eet je weer een keer bij Dabba Dinner, dan lever je de bakjes van de vorige maaltijd in en krijg je het geld terug. Superduurzaam natuurlijk en erg lekker!

De Millinger Theetuin

Okay, klein uitstapje. Maar je bent er zo vanaf Nijmegen en als je hier bent geweest ben je meteen een ervaring rijker. En het eten is fijn! Dubbele win, zeg ik maar. Vanaf de parkeerplaats moet je nog wel een stuk lopen. Is niet erg, want er is onderweg genoeg te genieten. Als je aankomt, kun je eerst de kunst en de bloemen in de tuin bekijken, maar je kunt ook meteen gaan eten. Ik zou het laatste doen, want de kaart is niet enorm uitgebreid, maar het is wel allemaal erg lekker. En dus moeilijk kiezen. En bij mij gaat dat altijd nogal moeilijk op een lege maag. Anyway, aanrader!

MrVeganFoodbar

Zin in een vette bek? Mr. Vegan Foodbar is the place to be! Ze zitten nog niet zo lang in Nijmegen, maar het is nu al een van mijn favoriete tentjes. Je kunt er niet zitten, het is echt een afhaaltent. Vinden wij niet erg. 😊 Mijn favoriet? De kapsalon met shawarma. En een hele hoop andere dingen. Hij is groot! En daar houd ik van. 😊 En hij is lekker. De curly fries horen ook de top 3, net als de Future Burger. Tot nu toe is alles heel prettig. Ze hebben trouwens ook gerechten met wat minder calorieën, zoals bowls en curry’s. We gaan dus terug. En rap een beetje. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *